איך לקנות מקרר? 10 טיפים שיעזרו לכם לבחור את המקרר המושלם בשבילכם

איך לקנות מקרר?
בחירת מקרר היא לא דבר פשוט, מקרר הוא המכשיר החשמלי הכי יקר במטבח והוא גם המכשיר שמשתמשים בו הכי הרבה. בין אם אתם משפחה גדולה, זוג צעיר, בעלי מטבח קטן, אוהבי טכנולוגיה, חשוב שתבחרו את המקרר שישרת אתכם בצורה הטובה ביותר. תמצאו כאן את כל הטיפים, ואת כל השאלות שאתם חייבים לשאול לפני שאתם קונים מקרר.

1. התאימו את המקרר למידות המטבח שלכם


הטיפ הראשון שלנו באיך לקנות מקרר הוא- תמדדו את החלל שבו אמור להיות המקרר.
חשוב שתמדדו במדויק את החלל בו תרצו למקם את המקרר. השאירו 15 ס"מ מאחור לאוורור, ו 5 ס"מ מכל צד (לדלתות).
בנוסף, בדקו שיש מספיק מקום בצידי המקרר כדי לאפשר פתיחה לרווחה של הדלת.

2. הבינו איזה גודל (נפח) מקרר אתם צריכים


נפח המקרר תלוי בעיקר ב- 3 משתנים:

1. בכמות המזון שאתם צורכים.
2. בתדירות הקניות שאתם עושים.
3. מספר הנפשות בבית.

המידות הממוצעות של מקררים לפי גודל המשפחה:

הנפח המומלץ לזוג הוא 400 ליטרים.
הנפח המומלץ למשפחה ממוצעת הוא בין 500-600 ליטר (בדרך כלל 500 ליטר זה מספיק אבל אם אתם משפחה שמשתמשת הרבה במקרר עדיף שתגדילו את הנפח).

נפח המקרר כולל גם את תא הקירור וגם את תא ההקפאה.

3. בחרו את צורת המקרר


ישנן 4 צורות של מקררים:

מקרר 2 דלתות עם מקפיא עליון– זהו המקרר השכיח ביותר בישראל. אם אתם משתמשים יותר במקפיא מומלץ שתבחרו במקרר עם מקפיא עליון. סוג כזה של מקרר בנפח של 500 ליטר, נע בין 3,000 ל 6,000 ₪.

מקרר 2 דלתות עם מקפיא תחתון– אם אתם משתמשים יותר בחלק התחתון של המקרר (ירקות ופירות), ואתם משתמשים בעיקר במקרר ולא במקפיא, מומלץ שתבחרו במקפיא תחתון. בדרך כלל מקרר עם מקפיא תחתון יהיה יקר יותר, טווח המחירים נע בין 4,000 ₪ ל 10,000 ₪.

מקרר side by side– מקרר עם 2 דלתות זו לצד זו. הוא מתאים בעיקר למי שצריך מקרר גדול, למי שרוצה גישה נוחה יותר למדפים. יתרון נוסף שלו הוא שהדלתות שלו צרות יותר ולכן הוא מתאים למטבחים קטנים. החיסרון שלו הוא שלא ניתן לאחסן בו דברים גדולים כמו סירים, ותבניות. בנוסף, סוג כזה של מקרר יהיה יקר ויתר מהמקרר הקלאסי.

מקרר 3 דלתות (French Doors)- מקרר עם 2 דלתות למעלה ותא מקפיא למטה. המקררים מהסוג הזה הופכים בשנים האחרונות ליותר פופולריים. בארה"ב זוהי צורת המקרר הנמכרת ביותר.

4. בדקו את הדירוג האנרגטי של המקרר


המקרר הוא המכשיר החשמלי שצורך הכי הרבה חשמל בבית מפני שהוא פועל 24 שעות יממה. לכן, חשוב שתקנו מקרר עם דירוג אנרגטי גבוה. ככל שהדירוג האנרגטי של המקרר גבוה יותר, כך הוא יחסוך לכם יותר בחשמל, לכן, לפעמים שווה לקנות מקרר במחיר יקר יותר, אם הדירוג האנרגטי שלו גבוה יותר.
הדירוג האנרגטי נע מ A (החסכוני ביותר), ועד ל G (הבזבזני ביותר).

שימו לב שמקררים גדולים נוטים לצרוך יותר אנרגיה.
בנוסף חשוב שתבדקו את עוצמת הרעש של המקרר. חשוב שעוצמת הרעש לא תעבור את ה 30 דציבלים.

5. לכו לחנות ונסו מקררים


לכו לחנות המקררים, פתחו את הדלתות, שנו את המיקום של המדפים, שלפו את המגירות והמדפים.

טיפים לבדיקת הפונקציונליות של המקרר:

מדפים- שני סוגי המדפים הפופולריים הם מדפי רשת ומדפי זכוכית מחוסמת. היתרון של מדפי זכוכית הוא שהם קלים יותר לניקוי. היתרון של מדפי הרשת הוא במעבר החופשי של אוויר דרכם.
בדקו שהמדפים נשלפים בקלות- ככל שהמגירות והמדפים נשלפים בקלות רבה יותר כך יהיה לכם קל יותר לנקות את המקרר.
בדקו שהמדפים מודולריים וניתן לשנות את המיקום שלהם.
וודאו שסידור המדפים יתאים לצרכים שלכם- למשל- אם אתם משפחה שצורכת הרבה פירות וירקות, חשוב שמגירת הירקות שלכם תהיה גדולה ונוחה לשימוש.
מדפי הדלת– בדקו שמדפי הדלת גדולים, נוחים לשימוש, ופונקציונליים. שהם מכילים מקום לתבנית ביצים, מקום לאחסון בקבוקים גדולים, ומיכל לאחסון דברים קטנים.
תא ההקפאה– וודאו שתא ההקפאה גדול מספיק ומחולק בצורה שנוחה לכם.

6. שאלו מהי תקופת האחריות ובדקו את נותן השירות


תקופת האחריות בדרך כלל נעה בין 3-7 שנים. כמובן שתמיד ניתן להרחיב את תקופת האחריות בתשלום נוסף.
בנוסף, חשוב שתבדקו מי נותן לכם את האחריות, עדיף שהאחריות תהיה של יבואן מורשה, שיוכל לטפל לכם בבעיות מהר יותר.

7. הוסיפו תוספות מגניבות למקרר


קיימות תוספות שונות למקררים כמו בר מים, מסך תצוגה, יצרן קוביות קרח, ועוד. המחירים של התוספות האלו יכולות ליקר לכם מאוד את מחיר המקרר, לכן, חשוב שתבדקו טוב האם אתם באמת צריכים אותן.

בר מים– קיים בעיקר במקררי Side by Side. זהו אחד מהתוספים הנוחים במקרר. החיסרון שלו הוא שהוא בדרך כלל החלק שמתקלקל הכי הרבה.

דלת בדלת (Door in door)- זוהי בעצם דלת קטנה הנפתחת מדלת המקרר ללא צורך בפתיחה של כל המקרר. תוכלו לשים בחלק הזה של המקרר דברים שאתם משתמשים באופן קבוע כמו חלב, ושתיה, ללא צורך בפתיחה של המקרר כולו.

מקרר עם יצרן קרח אוטומטי– מתקן המשלב מגש קוביות ומגירת אחסון. אם אתם לא צרכני קרח גדולים במיוחד, אתם יכולים לוותר על התוספת הזאת.

התראת דלת פתוחה– מנגנון המתריע באמצעות קול ולעתים תאורה על דלת פתוחה. שימושי בעיקר למשפחות עם ילדים.

מסך תצוגה– בדגמים יקרים ומתקדמים של מקררים תמצאו מסך המציג נתונים על המקרר, בחלק מהמקררים תוכלו גם לשנות את הנתונים (קביעת טמפרטורה, אוורור). התוספת הזאת מיקרת מאוד את מחיר המקרר.

ומה עם מקרר חכם?
אתם בהחלט יכולים לחיות ללא מקרר חכם. אם התקציב שלכם מוגבל יכול להיות שמקרר חכם לא מתאים לכם. אבל אם אתם חובבי טכנולוגיה, ויש לכם תקציב, מקרר חכם בהחלט יכולה להיות אופציה טובה בשבילכם.
אז מה מקררים חכמים בעצם עושים?

יש מגוון של פיצ'רים במקררים חכמים כמו:
wifi מובנה– כדי שתוכלו להגיד למקרר לחמם לכם את המים לקפה בבוקר.
מחשבים מובנים במקרר– זהו מחשב חכם שמחובר למקרר שלכם, באמצעותו תוכלו, לשמור מתכונים, ולשמוע מוזיקה בזמן שאתם מבשלים.
מצלמות המותקנות בתוך המקרר- פיצ'ר מגניב המאפשר לכם לראות את תכולת המקרר, ואפילו לראות את תאריך התפוגה של המוצרים.

8. קראו המלצות אונליין ושאלו חברים


רישיון נהיגה חדש

הרבה פעמים למוכרים בחנות יש נטייה "לדחוף" לכם את המקרר שמשלם להם את העמלה הכי גבוה, או דגם של מקרר שהם רוצים להוציא מהמלאי. לכן חשוב שלפני שתחליטו על מותג ודגם תתייעצו עם חברים ותקראו המלצות אונליין.
לצערנו, אין הרבה אתרים אמינים בעברית עם חוות דעת, אבל יש המון אתרים אמריקאים עם חוות דעת על מגוון סוגים של מקררים, וגם יעזרו לכם ללמוד איך קונים מקרר.
המקררים הפופולריים ביותר בישראל הם- LG, שארפ, סמסונג, ו- Haier.

אתרי חוות דעת אמריקאים מומלצים:
אתר Cnet– זהו אחד מאתרי חוות הדעת הגדולים בארה"ב.
אתר consumeraffairs- אתר המדרג מותגי מקררים לפי חוות דעת.
אם לא מצאתם חוות דעת באתרים האלו, פשוט כתבו בגוגל את הדגם שאתם רוצים לקנות, ותקבלו אלפי חוות דעת.

9. התאימו את עיצוב המקרר למטבח שלכם


בשנים האחרונות אנחנו רואים לא מעט סגנונות בעולם עיצוב הבית וגם בתחום המקררים יש לא מעט טרנדים עיצוביים. טרנדים באים והולכים, אבל המקרר שתקנו יישאר אתכם עוד המון שנים, ולכן חשוב שתשתדלו להימנע מליפול לטרנדים, ולבחור מקרר שיתאים לצרכים שלכם ולא רק מעוצב.

חשוב שצבע ומידות המקרר יהיו תואמים למטבח שלכם. לכן, מומלץ שתבחרו את המקרר רק אחרי שבחרתם מטבח, ולפני התכנון הסופי. מעבר לצבע מתאים ויפה ודאו שמדובר בצבע איכותי הדוחה כתמים וסימני ידיים. אין דבר יותר מעצבן ממקרר יפה אך מטונף ומלא בסימנים של אצבעות קטנות.

10. שקללו את התמורה ביחס למחיר


אחרי שפתחתם עשרות מקררים, הזזתם מדפים, שאלתם, סקרתם, מדדתם, וקראתם את הפוסט הזה, עכשיו זה הזמן לקבל החלטה. בחרו מקרר שהכי מתאים לכם, נותן לכם את הכי הרבה תמורה, וגם עומד בתקציב שלכם. חשוב שתדעו שמקרר יקר יותר לא בהכרח אומר שהוא איכותי יותר.

אם קשה לכם להחליט אתם תמיד יכולים לרשום על דף את החוזקות והחולשות, לדרג, ולהחליט. מקווה שעזרתי לכם בהחלטה איך לקנות מקרר. בתיאבון ?
איך לקנות מקרר

שאלות נפוצות


מהו הזמן הטוב ביותר לקנות מקרר?

בדרך כלל הזמן הטוב ביותר לקנות מקרר הוא בסביבות חודש מאי, מכיוון שזאת התקופה בא רוב יצרני המקררים מוציאים לשוק דגמים חדשים, ואז הם מוזילים את הדגמים הישנים שנותרו להם במלאי. אם אתם לחוצים לקנות מקרר אתם לא חייבים לחכות, לאורך כל השנה מתקיימים מבצעים ברשתות הגדולות ובאונליין.

מה זה מקרר אינוונטר?

מקרר אינוונטר הוא מקרר שהמדחס שלו הוא מדגם אינוונטר, זהו מדחס עם טכנולוגיה מתקדמת יותר. מדחס מסוג אינוונטר הוא חסכוני יותר בחשמל וגם נשאר לאורך שנים ארוכות.

מהו נפח מקרר סטנדרטי?

מידות מקרר סטנדרטי נע בין 500 ל 600 ליטרים. הוא מתאים בעיקר למשפחה עם 2-3 ילדים. כמובן שאם אתם עושים קניות בתדירות נמוכה ומבשלים הרבה, תצטרכו מקרר גדול יותר.

הדברים המובאים במאמר איך לבחור מזרן הם לצורך מידע כללי בלבד ואין לראות בהם משום לשון החוק, המלצה ו/או ייעוץ ואינם מהווים תחליף לייעוץ ספציפי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא. כל העושה בהם שימוש עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד.

No Comments

Post A Comment